Värmepumpar för hus i Stockholm

01 oktober 2020 william eriksson

Ett hus är ett hus är ett hus. Är inte helt rätt på något sätt. För med alla olika storlekar, modeller, material med mera ger alla hus helt olika förutsättningar och funktioner. Såväl för de boende som för viktiga installationer och resultatet av dessa. 

Hur tjocka väggarna är, hur fritt flödet är mellan rummen, hur mycket ventilation det finns, hur bra isoleringen är påverkar vilken värmekälla och kapacitet man bör välja till sitt hem. Men det är även andra faktorer, som vilket system man har för spridning av värmen. Om det är fläktar, golvvärme, radiatorer eller annat som ska se till att värmen letar sig in i alla rum och skrymslen.

Den viktiga ventilationen

Det som påverkar hur man upplever värme eller kyla är mestadels hur hög luftfuktighet det är. Och det är även luftfuktigheten som kan skada både ett hus och alla inventarier som finns där inne. 

Ett knep för att hålla ett hus friskt är därför det gamla beprövade sättet att på en och samma gång öppna allt man har av dörrar och fönster. För att på det viset snabbt byta ut all luft utan att det drar alltför mycket i energi för uppvärmningen.

Snabb och bra värme

Satsar man på en värmepump stockholm så är det en värmekälla som håller en jämn och lagom temperatur i hemmet. Men om man har exempelvis en kamin så finns det ett tips för hur man kan hålla temperaturen nere men ändå ha ett behagligare inomhusklimat. 

Om man drar igång sin vedkamin en gång på morgon eller förmiddag så ger det en utrensning som tar bort fukten i inomhusluften. Efter det kan man spara på miljö och ekonomi genom att ställa in sin termometer på en lägre temperatur. Ett gammalt beprövat och fortfarande mycket fungerande sätt att liksom lura kroppen till att känna sig mer behaglig.  

Fler nyheter