Tandreglering är även för vuxna

23 maj 2022 william eriksson

editorial

Stina hade ett minst sagt ansträngt leende. Aldrig kunde hon le eller skratta naturligt, utan att hennes hand instinktivt for upp för att dölja tänderna. Hennes tänder satt helt enkelt väldigt snett och det var inte vackert. Förutom den estetiska biten så led hon också av spänningshuvudvärk på grund av ett dåligt bett. Det var till och med så illa att det inte fungerade riktigt bra för henne att tugga maten.

Stina ångrade verkligen att hon hade motsatt sig tandreglering när hon var yngre. Hon hade helt vägrat att gå med på det. Tyvärr hade ju dock problemen med tänderna inte blivit mindre med åren. Nu var det så illa att hon inte såg något annat alternativ än tandreglering. Men hon såg fortfarande verkligen inte fram emot tanken på att behöva visa upp en tandställning. Det kändes pinsamt att som vuxen behöva gå omkring med en sådan.

 

Tandreglering

Osynlig tandställning

Som av en slump fick dock Stina reda på att det finns nya tekniker och hjälpmedel inom Tandreglering. Hon hittade också en specialist som kunde hjälpa henne. De hade tandställningar som var i princip osynliga, där skenorna satt på insidan av tänderna. Bettskenorna var till och med löstagbara, så att de enkelt kunde plockas ut ur munnen för rengöring. Denna lösning var både enkel, bekväm och snygg. 

Efter insättning av tandställningen fick Stina komma på återbesök med två till tre månaders mellanrum. Det tog såklart sin lilla tid att få ordning på tänderna, men det var inte alls så besvärligt och fult som Stina hade tänkt sig. Till slut hade hennes bett blivit riktigt bra och tandställningen kunde tas bort. För att det snygga resultatet skulle hålla i sig fick hon en genomskinlig pressad skena på insidan av tänderna. Nu kunde Stina le och skratta med öppen mun utan att längre behöva skämmas.

Fler nyheter