Tandläkare i Järfälla ger dig råd om tandvård

08 juni 2022 Lily Hansen

editorial

Att sköta om sina tänder behöver inte vara särskilt svårt. I alla fall inte om du följer de råd och rekommendationer du får hos din tandläkare i Järfälla. Hos en klinik som magicaldental.se jobbar ett flertal erfarna tandläkare som gärna ger dig all den information du behöver.

För det är nämligen så, att den som är bäst lämpad för att ta hand om dina tänder är du själv. Du har trots allt tillgång till dem dygnet runt, och har guldläge för att klämma in en tandborstning eller en vända med tandtråden. Faktiskt är du den enda som kan göra det, såvida du inte har anställt någon typ av tandassistent.

När din mamma avsagt sig ansvaret för dina tänder

Det är visserligen ingen dum idé. En assistent vars enda uppgift är att se till att du borstar tänderna. För du kommer väl ihåg att du brukade ha en sådan? Din mamma, alltså. För många människor var faktiskt mjölktänderna de tänder som blev bäst borstade.

Lite synd och skam, kan tyckas, med tanke på att mjölktänderna byts ut mot permanenta tänder som sedan ska hålla hela livet. Det hade kanske varit lämpligare att slarva med borstningen på mjölktänderna och sköta resten av livets tandborstning helt felfritt. 

 

Tandläkare Järfälla

 

Slipp tandlossning med god flossning

Nej, det bästa är nog ändå om du tar dig i kragen. För om något är sant i livet så är det att det aldrig är för sent. Om du struntat i din personliga tandvård i livet, har du all anledning att sluta slarva och börja borsta. Det kan komma att rädda hela tandraden senare i livet.

Särskilt tandtråd, eller floss som engelsmännen säger, är bra vad gäller att undvika tandlossning. Att se till att hålla ordentligt rent mellan tänderna är A och O – inte bara för bra tandhälsa utan även bra tandköttshälsa. 

Fler nyheter