Takmålning ger ett långvarigt skydd av takpannorna

23 september 2020 Cecilia Olsson

Som ägare av en fastighet är det väldigt viktigt med underhåll av bostaden. Med regelbundet underhåll är det möjligt att undvika omfattande skador och kostsamma reparationer. Det handlar helt enkelt om att hela tiden vårda huset så att det mår bra, skyddar mot väder och vind samt fungerar som det ska. 

Det finns mycket som sliter på taket

En oerhört viktig del på huset som bör vårdas med jämna mellanrum är yttertaket. Med tiden slits nämligen takpannorna ner på grund av väder såsom snö, regn, sol och vind. Även växtlighet som till exempel mossa, alger och lav sliter på ytskiktet och försämrar takets funktion. Vad som är viktigt att göra i dessa fall är att noggrant rengöra taket och måla det med färg av hög kvalitet.

Varför är det viktigt med takpannor utan slitage och skador?

Slitna eller skadade takpannor har ett försämrat ytskydd som kan leda till att tätskiktet under takpannorna tar skada och på sikt kan det orsaka både fuktskador och andra problem som kräver kostsamma åtgärder. Genom att måla taket ges ett förnyat skydd som kan göra att du slipper det dyra och omständiga arbetet med att byta ut de gamla takpannorna mot nya. 

Att göra jobbet själv kan innebära stora risker

Det är dock inte så enkelt att göra jobbet själv utan det är klokast att leja bort det eftersom målning av takpannor ställer höga krav på kompetens, erfarenhet och utförande. Höjden gör att det finns stor risk för skador om någon som inte har tidigare erfarenhet av att röra sig och arbeta på tak försöker göra det själv. Det krävs såklart även bra utrusning och produkter för att få ett bra samt hållbart resultat.

Anlita experter med lång erfarenhet

Hustvättarna i Malmö är proffs på målning av olika sorters tak. De har flera års erfarenhet och använder beprövade metoder samt bra utrustning för ett perfekt resultat vid takmålning. De kan dessutom hjälpa till med noggrann tvätt av taket inför målningen för ett fläckfritt resultat.

Fler nyheter