Stort utbud av LED-belysning på www.ledmegastore.se

06 februari 2021 jonas olsson

LED är en förkortning för Light-emitting diode vilket ungefär betyder ljus-avgivande-diod. Just denna typ av belysning anses väl vara den bästa idag. Mest kostnadseffektiv och dessutom blir den inte het som en gammal glödlampa brukade bli. För något år sedan använde vi något som kallades lågenergilampor, men inte heller de kan konkurrera med de nya LED-lamporna.

Utvecklingen går som bekant hela tiden framåt och idag finns LED-belysning i alla möjliga varianter. Kolla till exempel in det stora utbudet som du finner hos specialiserade butiker som www.ledmegastore.se. I och med att LED inte blir varmt så kan vi idag integrera ljus på ett helt annat vis än tidigare i våra hem. Säkerligen har du någon ljusslinga nedtryckt i en vas eller liknande där hemma.

Dekorationsbelysning här och där 

Här i norden har vi för vana att omge oss med mängder av dekorationsbelysning under den mörkare årstiden, och kanske framförallt runt julfirandet och nyår. Ljusslingor i granen, längst väggarna, på tavellister och i granriset utanför entren. Värmeljusen är ersatta med små batteridrivna LED-ljus som inte heller tar särskilt mycket kraft och kan lysa länge, länge.

Varje hem behöver ju ett antal ljuspunkter per rum. Genom att LED-belysningen drar mindre ström så kan man kräma på ordentligt om man gillar ljus. Först och främst behöver ju varje rum allmänbelysning – oftast takbelysning – som gör att det kan lysas upp ordentligt. Sedan har du punktbelysning över köksbänkar och liknande samt läslampor och dekorationsbelysning, som även kallas mysbelysning.

Mer avancerade användningsområden för LED

På många offentliga platser kan du se hur färgat eller vitt ljus dekorerar och lyser upp under möbler eller på väggar, utsmyckningar och även under ledstänger och liknande. Tack vare så kallade LED-strips kan du klistra fast en remsa med ljus nästan var som helst. Välj om den ska vara batteri- eller eldriven.

Fler nyheter