Sprid omtanke med brevbäraren

28 april 2020 Mikael Barani

Det här med att leva isolerat och med social distansering ställer verkligen oss människor på prov. Nu får man anstränga sig lite mer för att bli stimulerad när de vanliga aktiviteterna inte längre är lika tillgängliga. Eller så är det kanske meningen att vi ska göra precis tvärt om – inte aktivera oss utan försöka ta det lugnt och fundera lite på livets stora och små ting.

För många är kanske den nuvarande situationen – med karantän, permittering och liknande företeelser – den första gången på länge som man har tid att bara reflektera lite över saker och ting. För livet pushar annars på oss i samma tempo mer eller mindre hela tiden. Nu kan vi äntligen bara sitta ned, ensamma med våra tankar, och fundera.

Kanske inser vi att vi faktiskt är i behov av förändring. Tecknen har funnits där länge men vi har inte riktigt tagit oss tid att faktiskt se dem. Nu finns dock chansen till att ställa om till något nytt. Vissa kanske rentav är tvungna att göra det då många upptäcker att det jobb man har haft kanske inte längre finns som konsekvens av pandemin.

Andra av oss kommer på att det finns människor som vi inte har haft kontakt med på länge som vi behöver höra av oss till. Varför inte skicka paket till någon som du känner och som du kanske vet är i behov av lite uppmuntran? Speciellt i dessa tider så har många av oss glädje av att veta att folk tänker på oss.

Kanske är det så att du själv blir kontaktad av någon från din vänskapskrets som du inte har hört ifrån på länge? Även om vi lever i en tuff tid så finns det möjligheter som väntar runt hörnet. Det gäller bara att lära sig att känna igen dem när de kommer så att man är beredd på att fånga dem.

Fler nyheter