Skicka paket tryggt och snabbt

28 augusti 2020 Cecilia Olsson

När man skickar paket så finns det två saker man bör tänka på, att packa riktigt och att hitta ett fraktföretag som möter de behov man har, för man vill förstås att paketet ska komma fram till mottagaren i bra skick och på utsatt tid. 

Hur man packar paket på ett bra sätt

Även fast man oftast vill ha ett så litet paket som det bara går för att det ska bli så billigt som möjligt så behövs det ibland en lite större låda eller kartong än vad själva objektet är. Det gäller om man ska skicka saker som riskerar att gå sönder vid tryck, vibrationer och stötar. Ska man däremot skicka något som exempelvis en bok eller textilier så kan man ha emballage som precis täcker objektet.

Anledningen till att man behöver extra utrymme runt ömtåliga saker är för att kunna vaddera runtomkring så att objektet man ska skicka är tillräckligt skyddat. Det är också viktigt att fylla ut hela ytan i kartongen eller lådan så att innehållet inte kan åka runt under transporten.

Ska man skicka flera ömtåliga saker så bör man slå in de en och en med exempelvis bubbelplast eller kraftpapper. Man ska alltid se till att det yttersta emballaget är stadigt och klarar av om andra paket staplas på det. En extra försiktighetsåtgärd kan också vara att sätta klistermärken som det står ”Fragile”, Glas” eller ”Aktas” på.

Hitta ett pålitligt fraktföretag 

DHL är ett av de mest framstående logistikföretagen i världen. När man skickar paket med dem kan man alltid lita på att de gör sitt yttersta för att det ska komma fram tryggt och snabbt till mottagaren. Vill man ta reda på fraktkostnad DHL så kan man enkelt få fram det genom att fylla i avsändare och mottagare samt mått och vikt på paketet som ska levereras på Paket.se.

Fler nyheter