Skaffa truckkort i Stockholm

29 juli 2021 Lily Hansen

Vill du jobba inom en bransch där det behövs truckkort? Då är det bara att boka tid för att ta truckkort i Stockholm, och sedan se fram emot att kunna söka de jobben som du önskar dig. För svårare än så är det inte. Om du klarar av att ta truckkortet vill säga. Men det är mycket få som inte klarar det, eftersom det inte är i närheten av så svårt som att ta ett körkort. Det går också mycket snabbare, för på endast en dag kan du vara klar.  

Vad är det då som du behöver truckkort till? Svaret på den frågan är att du behöver truckkort till alla typer av truckar som inte är handdrivna. Så fort trucken drivs av el, diesel eller annat, så måste du ha ett truckkort. Trucken är ett kraftfullt verktyg och den kan göra mycket skada, om du inte vet hur du ska hantera den på rätt sätt. Men det finns också en hel del olika truckar, så det räcker inte med en utbildning för att kunna köra dem alla.

 

 

Från ledstaplare till teleskoplastare

Den allra enklaste av motordrivna truckar är en truck som ser precis ut som en vanlig handtruck men som ändå har en motor. Därefter kommer de vanliga ledstaplarna, som du kanske har sett i någon butik. Där är de mycket vanliga, när personalen ska ta fram fler varor till dig som kund. Den största av alla truckar kallas för teleskoplastare och det är en truck som kräver ett mycket speciellt handlag.

Teleskoplastaren har en arm som kan förlängas, precis som ett teleskop. Men inte nog med det. För man kan även luta armen åt sidorna, och i vissa fall finns det även runtomsvängande truckar där hela förarhytten kan vrida sig bakåt. Vilket truckkort du behöver beror på vilket jobb du vill söka med kortet.  

Fler nyheter