Så lockar man byggare till byggföretag i Örebro

15 augusti 2021 Lily Hansen

Om man vill tjäna bra med pengar gäller det att välja ett yrke eller en verksamhet det råder brist på. Du hamnar på så vis i en väldigt bra förhandlingsposition rent lönemässigt. Företaget du ska börja arbeta på är liksom beroende av din arbetskraft och kan inte välja och vraka bland arbetare på marknaden. Det låter som en dröm för byggare när de söker jobb på byggföretag. Det är inte bara lätt att få jobb, det är med andra ord också lätt att få bra betalt. 

Ta bara Örebro som exempel. Där ligger arbetslösheten i skrivande stund på 8,9 procent, vilket nästan motsvarar snittet i hela Sverige. En perfekt stad att söka jobb på ett byggföretag i med andra ord. Eller för den delen starta ett byggföretag i Örebro själv. 

För är det en sak som är säker är det att människor alltid kommer att behöva hjälp av byggare. Örebro kommun kommer inte att sluta bygga ut, och privatpersoner i staden kommer inte heller sluta vilja ha nya altaner, garage, bastu och så vidare. 

 

 

Det mest högprioriterade byggprojektet i Örebro

Det finns med andra ord stora möjligheter för byggföretag i Örebro att lyckas. Så länge de hittar arbetskraft. Det råder som sagt lite brist på byggare i nuläget. Men kanske kan byggföretagen i Örebro locka med lite extra förmåner. Förutom en bra lön kanske de kan få lite fribiljetter till Behrn Arena lite då och då. Så att de kan gå och kolla på när Örebro SK spelar när de inte jobbar med att bygga nya hus.  

Eller så kan de faktiskt ta tag i att bygga om Behrn Arena. Deras stadion börjar bli ganska sliten och omodern. De kan börja med att bygga om kortsidorna som är alldeles för små. Att bygga om ÖSK:s arena borde vara det mest högprioriterade projektet i hela Örebro.

Fler nyheter