Så blir ditt hem mysigare – och varmare

21 juli 2020 Mikael Barani

Den som har vandrat omkring i en gammal stag, eller äldre stadsdel, vet hur fantastiskt vackra byggnaderna kunde vara förr i tiden. Det var som om man hade tid till att faktiskt göra dem snygga. Idag handlar det mest om räta linjer utan några krusiduller. 
Visst kan man blanda material och göra ytorna lite dynamiska – men den där sista magin finns inte riktigt längre.
Frågan är då om världen har blivit lite fulare? Eller i varje fall tristare.

Det är nog flera bland oss som skulle svara ”ja” – på båda frågorna. Frågan är varför det har blivit så.
Kanske är det industrialismens löpande band-system som någonstans längs vägen smittade av sig på allt. Man såg samhället och allt däri som en fabrik där allt skulle göras effektivt.
Strunt samma om det blev snyggt.

Samtidigt ser vi idag en trend i att bjuda in grönskan in i våra hem. Kanske börjar pendeln att svänga åt andra hållet. 
Vi får lite rundare och snirkligare design, vilket är välkommet efter ”vitt och fräscht” långa dominans. 

Kanske får vi även se heltäckningsmattans återkomst. Den har trots allt en väldigt fin egenskap i att den dämpar ljudet i en rum.

Alla som växte upp med denna matta kommer ihåg hur trevlig akustiken var i rummen med heltäckningsmatta. Det lät liksom mjukt därinne. Mjukt och varmt.
Idag kan man tänka sig en sådan matta inne i musik- och underhållningsrummet. Genom att göra en enkel beställning på https://www.kvm2.se/heltackningsmattor så kan man snart ha mattan levererad hem till sig och även lagd om man så önskar.

Vips så har man fått ett mycket mysigare rum. Om det hela gör att man blir bättre på att spela tv-spel återstår att se. Däremot så blir det som sagt ett gemytligare rum som också håller värmen bättre när temperaturen kryper nedåt under vinterns partykvällar.

 

Fler nyheter