Ponnyer som passar för ridning i Stockholm

20 december 2020 Lily Hansen

Även om hästar kan vara mycket lyhörda för sin ryttare så är det ändå lättare att hantera ett djur som är i mer passande storlek för ryttaren. Därför brukar man som barn börja med ponnyridning i Stockholm, innan man går vidare till större hästar allt eftersom man själv växer.

Ponnyer är också ofta mer tåliga och stabila djur än de större hästarna, både fysiskt och psykiskt. Något som är bra med tanke på att barn kan vara lite mer livliga och yviga i gester och ljudnivå.

 

Växa med barnet

Men även om man tänker sig en ponny som den lilla hästen till det lilla barnet så finns det ponnyer som mer ser ut som en stor häst. Det ger en möjlighet för ett barn att med tiden byta upp sig, allt eftersom barnet blir längre.

De största typerna av ponnyer kan ridas av vuxna som inte är så långa eller väger så mycket. För det finns begränsningar i hur mycket en ponny ska bära på, och det är det mycket viktigt att man tar hänsyn till. Annars kan djuret få lida och bli skadat. 

 

 

Byte med tiden

Ridskolor som har ponnyer kan ha dem tills de går i pension, och får njuta av lugnet. Men om man har ponnyer till sina barn som privatperson så kan det med tiden bli dags att byta ut dem mot större hästar. Det som brukar bli en ponnys sista anhalt i sin pension är att bli sällskapshäst till en större häst, ofta en häst som används inom tävling.

Ponnyer är lätta att handskas med och inte så dyra i drift som större hästar. Men de är ändå ett perfekt sällskap till en större häst, eftersom hästar aldrig ska vara ensamma. De är flockdjur som trivs bäst när de får ha en kompis vid sin sida. 

Fler nyheter