Passa på att snygga upp i hemmet

18 maj 2020 Mikael Barani

Det är förvisso bra att kunna vara bekväm med att inte göra någonting och nästan att ha det tråkigt. På många sätt hör det samman med fokus och att inte hela tiden jaga kickar – något som vi programmeras till att göra i vår hyperkommunikativa värld.

Samtidigt är vi människor gjorda för aktivitet. Speciellt i dessa tider är det extra viktigt att vi alla känner att vi ägnar oss åt meningsfulla sysslor i livet. Det handlar inte bara om jobb, utan även hemmavid.

Många arbetar just nu hemifrån, eller är del av någon sorts permittering. Det innebär också att vi har mer tid då vi behöver känna att vi gör något som känns viktigt. Annars är det lätt hänt att vi börjar gräva ned oss i negativa tankebanor och känner oss urlakade och energilösa. 
De goda nyheterna är att det alltid finns något att göra därhemma. Alltid är det något som behöver ses efter, repareras eller städas. 

Ett effektivt sätt att få ordning och översikt på saker och ting är att sammanställa en lista. Vad behöver åtgärdas och hur bråttom är det att åtgärda dessa saker?
Att bara gå omkring och hålla saker och ting i huvudet resulterar ofta i att inget blir gjort. Det tar liksom inre processorkraft att hålla reda på sakerna som bör göras. Så då gå man och tänker på dem istället för att faktiskt göra dem.

Så ta en stund och fundera över vilka grejer som behöver pysslas med hemmavid. Kanske är det så att du även behöver uppdatera verktygen som är nödvändiga för vissa sysslor. I så fall kan du hitta Ryobi batterier på batterionline.se
På så sätt vet du att dina maskiner kommer att fungera precis som de ska och du slipper brottas med batteritorsk mitt i ett arbete. För få saker är lika sura som att behöva avbryta när man väl har fått upp ångan.

 

Fler nyheter