På konferens i Malmö – på ett säkert sätt

25 september 2020 Mikael Barani

Det verkar som om att virusnivåerna har börjat vända uppåt igen, om än från låga nivåer. Experterna säger att det är väntat och Anders Tegnell uttryckte nyligen att om det kommer att införas några restriktioner så kommer de troligtvis att bli lokala. Det låter hoppfullt. Att åka på en likadana vända som i våras, eller ännu värre, skulle vara enormt tuff.

Eftertanke vid konferenser

Därför gäller det att fortsätta värna om restriktionerna som finns. Att hålla avstånd och vara hänsynsfull mot andra människor. Naturligtvis kommer livet att behöva fortsätta pågå, så som det på många sätt har har gjort i vårt land under denna tid. Men om man till exempel ska på en konferens i Malmö så gäller det att vara lite extra vaksam. Gränsen för sammankomster ligger fortfarande på 50 personer även om FHM har flaggat för att man ska höja den siffra till 500.

Fortsätter vi att hålla avstånd kanske vi får se en jul där den bästa klappen blir att viruset ligger på rekordlåga nivåer. Vågar man till och med hoppas om att det i princip kommer att vara utrotat i Sverige? Det är som bekant endast framtiden som vet hur läget kommer att vara om ett par månader. Dock är det det vi gör idag som påverkar hur det kommer att bli.

Är det något som vi har lärt oss av denna tid så är det att vi människor verkligen kan påverka saker i en positiv riktning – bara vi bestämmer oss för det. Förhoppningsvis kan vi därför mitt i höga dödssiffror och mycket lidande också finna inspiration till vad som går att åstadkomma när vi är enade. För vi vill ju alla att världen hela tiden ska bli lite bättre för varje generation som föds. Genom att var och en tar ansvar för att bli en enda liten procent bättre som människa varje dag så är detta möjligt.

Fler nyheter