Öka lagringen med ett pallställ

17 oktober 2021 Lily Hansen

editorial

Har du en garderob eller en bokhylla i ditt hem? Då nyttjar du möjligheten till att lagra på höjden. Det är också något som man gärna gör på lager och företag, eftersom man endast betalar för golvytan och inte utrymmet uppåt. Men på ett lager krävs det en typ av hylla som orkar med att få pallar lastade på sig. De kallas för pallställ och går bland annat att hitta hos företag som https://www.svelag.se/pallstall/.  

Det finns många olika typer av pallställ där man kan välja lägre varianter som får plats i en normal lokal. Eller så kan man välja varianter som kan vara mycket höga och placeras i lokaler som är flera våningar i höjd. Då kan man dessutom välja en slags truckar som är speciellt tillverkade för att kunna lyfta pallar så pass högt. Högre än vad vanliga ledstaplare eller motviktstruckar kan klara av.

 

Styrka och säkerhet

Ett pallställ består av sidostycken och krysstag på baksidan. Men för att få en styrka och stabilitet så måste man även bulta fast pallstället i golvet eller marken. Och ifall de står mot väggen, så brukar man även fästa dem däremot. Själva materialet är tjockt järn och det gör att pallställen blir mycket starka, men även mycket tunga. Allt för att de ska bli så stabila som möjligt. Sätter man flera på rad så brukar man även fästa dem i varandra.

Men det är ändå viktigt att man är noga med att inte lasta pallställen mer än vad som är rekommenderat. Ett pallställ som ger vika, eller som ramlar, kan skapa mycket stora skador och är även en fara för liv och lem. Därför är det viktigt att man är noga med att kasta pallställ som fått skador som kan påverka bärigheten. Som ifall någon har kört in i den med en truck eller en pall.  

Fler nyheter