Ögonmottagning i Stockholm

26 april 2021 Lily Hansen

Upplever man att man har problem med ögonen är det viktigt att man kontaktar en ögonmottagning och inte ignorerar symptomen, eftersom det är sällan de går över av sig själva. Problem med ögonen behöver inte per automatik innebära att man har fått en allvarlig ögonsjukdom. Men upplever man att man ser sämre eller ofta drabbas av huvudvärk eller har torra ögon kan det vara bra att undersöka ögonen. 

Många ögonsjukdomar börjar utvecklas i medelåldern. Därför borde alla som är över fyrtio år kontrollera sin syn på en ögonmottagning ungefär vart femte år. Många gånger kan man bromsa ögonsjukdomar om de upptäcks i tid. Vill man undersöka sina ögon kan man kontakta en ögonmottagning i stockholm direkt

Men många kliniker har också särskilda avtal med regionen och söker man med en remiss betalar man bara vanlig patientavgift. Då gäller även högkostnadsskyddet. 

Säker behandling för ålderssynthet

En av de vanligaste ögonoperationerna som görs på en ögonmottagning är gråstarrsoperation. Då byts den grumliga linsen ut mot en konstgjord. På samma sätt kan man idag även behandla ålderssynthet och slippa läsglasögonen. Operationen görs med laser och är helt smärtfri tack vare de bedövande droppar som ögat först behandlas med. Innan man kan operera ögat undersöks både ögat och synen noga, och man fastställer vilken styrka den nya konstgjorda linsen måste ha. 

Trygghetsgaranti med fria kompletterande behandlingar vid behov

Själva operationen går snabbt, den tar bara tio minuter per öga, men är uppdelad på två tillfällen. Detta eftersom man bara opererar ett öga i taget. Vill man operera ögonen och slippa ålderssynthet ska man vända sig till en modern och erfaren ögonmottagning, gärna en som har avtal med regionen. Vissa ögonkliniker lämnar också minst fem års garanti vilket innebär att man har rätt till fria, regelbundna kontroller, kompletterande efterbehandlingar vid behov och gratis konsultationer med ögonkirurgen.

Fler nyheter