Lär dig flugbindning i Göteborg

22 juli 2021 jonas olsson

Det finns mängder av olika konstarter och flugbindning är en av dem. För många är det så intressant och kreativt att binda flugor att man har hela arbetsstationer uppbyggda hemma, där man kan sitta och skapa flugor av alla de slag. Man brukar också med tiden skapa flugor som blir så personliga att andra kan se på dem och direkt säga vem det är som har bundit den flugan. Vilket kan vara en sporre i sig, för den som binder flugor.

Men alla är ju barn i början och någonstans måste du börja, om du vill lära dig att binda flugor. Ett sätt att lära dig flugbindning i Göteborg är att gå in på https://www.flugfiskeshopen.se/sv/flugbindning/. Genom att se allt material som finns och vilka fiskar som de passar till, så kan du få en inblick i hur du ska tänka när du ska börja binda flugor. Du kan även få tips och råd på hur du ska tänka och vilken utrustning du ska ha.

 

 

Olika flugor för olika fiskar

Det är intressant att det är olika flugor som olika fiskar biter på. Lite som det är självklart att de är intresserade av olika insekter och mindre slags fiskar, på sitt middagsbord. Binder du fel flugor så kan du kämpa hårt, utan att lyckas få den önskade fisken på kroken. Så det är viktigt att du vet vad som lockar vilken slags fisk. Och även vilka fiskar som finns på den platsen där du har tänkt dig att fiska.

Antingen du fiskar på grund av naturupplevelsen eller som sport, så är det alltid roligare att ha rätt utrustning. Och att själv ha bundit sina flugor kan bli mer en självklarhet än något udda, när du kommit igång med sporten rejält. Men de flesta kan tycka det är roligt. 

Fler nyheter