Klimatsmart uppvärmning av ditt hus

10 november 2019 william eriksson
Klimatsmart uppvärmning av ditt hus

I Sverige idag finns det över 300 000 bergvärmeanläggningar med värmepumpar vars huvudsyfte är att värma upp småhus. Det betydelsefulla för den som är klimatsmart är att bergvärme är en förnybar energikälla, naturens egen, i form av solenergi som har lagrats i berg och mark. Den lagrade solenergin är i det stora hela obegränsad. En värmepump kräver heller ingen förbränning. För dig som husägare innebär det att du kan värma ditt hus med mindre energi, än om du skulle värma upp huset med direktverkande el, samt att du lämnar betydligt mindre klimatpåverkan än tidigare. Bergvärme är en energikälla som dessutom ökar mycket i popularitet. Behöver du gräva om din brunn? Passa på att göra bägge jobb samtidigt.

 

 

En investering som betalar sig

 

De pengar som en investering i bergvärme innebär betalar sig på oftast på sikt då energikostnaden sänks rejält. Besparingen ökar ju fler minusgrader utomhustermometern visar. Bergvärme är en stabil värmekälla som levererar samma energimängd till samma kostnad året om. Ytterligare en aspekt är att du ökar värdet på ditt boende inför den dag du eventuellt önskar sälja. Hör med din kommun för att se vilka krav som ställs för att installera bergvärme i Västerås. En certifierad brunns- och energiborrare är ett viktigt val för att du ska få arbetet utfört på ett säkert och tryggt sätt.

 

Är du redo för en varmare vardag

 

För att kunna tillvarata bergvärme borras ett hål i din berggrund. Därför kan det vara en idé att borra egen brunn samtidigt om du har de planerna. I de flesta fall är hålet för bergvärme mellan 100 till 200 meter djupt. En uppgift som inte ens den mångsidigaste slagborr i hemmet kan hantera. Är du redo för en tillvaro som värms upp på ett miljövänligt, driftssäkert, kostnadseffektivt, stabilt och säkert sätt? http://www.borrwik.se/ är ett bra alternativ.

Fler nyheter