Inte bara knarklangare som använder fickvåg

14 juli 2021 jonas olsson

Vem har egentligen nytta av en fickvåg? Du vet en sådan där liten våg som precis som namnet antyder mer eller mindre får plats i en ficka. Det här är möjligtvis aningen kontroversiellt, men det är svårt att förneka att en knarklangare inte skulle ha väldigt god nytta av en fickvåg. Eller för den delen den som köper narkotikan.  

Den som säljer narkotika gör i regel detta mätt i gram. Det är så priset beräknas. Två gram kostar si, fem gram kostar så. Och så vidare. Det är säkert väldigt viktigt för knarklackangen, och konsumenten, att det är exakt rätt vikt i förhållande till betalningen.  

Varje narkotikaförsäljare bör därför vara utrustad med en fickvåg. Det är bara att lägga påsen på vågen och se hur många gram marijuana, heroin eller vad det nu är som ska säljas. Inga fler ögonmått och killgissningar. Svart på vitt, så mycket väger knarket. 

 

 

Mäter exakt på grammet

Naturligtvis är det dock inte så att fickvågsmarknaden enbart består av människor som köper och säljer knark. Det finns många andra, som aldrig skulle få för sig att röra narkotika, som kan ha nytta av en fickvåg. Ta bara alla som jobbar i ett laboratorium och experimenterar med olika formler dagarna i ända. Ett experiment kan gå helt snett om det inte finns en våg som kan mäta exakt på grammet vad någonting väger. Det kan vara helt avgörande. 

Dessutom behöver de antagligen inte en stor personvåg. Det skulle vara överdrivet och onödigt, och dessutom antagligen mycket mindre exakt. Dessutom kan forskarna bara lägga ned vågen i en skrivbordslåda när dagen är slut och de inte ska använda den mer. Du behöver med andra ord inte gå över till en kriminell bana och köpa droger för att ha nytta av en fickvåg. Det finns andra praktiska användningsområden också.

Fler nyheter