Hitta det bästa för djuret i en välsorterad djuraffär i Stockholm

23 mars 2021 Cecilia Olsson

Djur behöver väldigt mycket kärlek och omtanke för att de ska må bra, det är helt enkelt det viktigaste man kan ge sitt husdjur. Det finns även fler saker som inte är lika viktiga men som fortfarande kan vara bra att kunna erbjuda sin hund, katt, kanin eller vad det nu är för djur man har. Genom att besöka en välsorterad djuraffär med kunnig personal kan man få hjälp att hitta just det som kan sätta guldkant på det älskade djurets tillvaro. Det kan handla om allt från en mysig bädd till en spännande leksak. 

Djuraffär med kunnig personal och bra sortiment 

En djuraffär i Stockholm som har ett brett utbud av högkvalitativa produkter för många olika sorters husdjur är Arken Zoo på Kungsholmen. Där arbetar personal med spetskompetens inom olika områden som brinner för att få dela med sig av sin kunskap till kunderna. Arken Zoo på Kungsholmen sträcker sig över 250 kvadratmeter och innehåller bland annat ett 40-tal akvarier samt det mesta man kan behöva till sin hund, katt, fågel eller smådjur. De erbjuder dessutom tjänster såsom hjälp med att klippa klorna på hunden, katten eller smådjuret.

Fråga om råd och var uppmärksam på vad djuret verkar må bra av

Så vad kan man behöva till sitt djur? Det finns dessvärre inget universellt svar på den frågan utan det beror till stor del på vilken sorts djur man har (eller har tänkt skaffa). Det kan därför vara bäst att läsa på om djuret samt rådfråga en veterinär, personal på en bra djuraffär och även andra djurägare för att komma fram till vad som kan vara det bästa för djuret.

Det är såklart även viktigt att vara uppmärksam på vad djuret själv verkar uppskatta eller behöva. Djur är enskilda varelser precis som människor och kan därmed vara väldigt olika varandra trots att de är av samma ras. 

De flesta djur behöver sitt egna utrymme

Det finns dock vissa saker som de allra flesta djur behöver, framförallt kan de ha ett behov av sin egna yta i hemmet. För fiskar handlar det såklart om ett akvarium (något som är livsnödvändigt för dem), fåglar och smådjur såsom kaniner, marsvin, hamstrar samt tamråttor mår bra av att ha inredda burar medan katter och hundar ofta uppskattar en egen bädd av något slag. Det är viktigt att djuren har en trygg plats där de kan få lugn och ro när de har behov för det. 

Fler nyheter