Handeln här på landsbygden

16 februari 2020 patrick pettersson
Handeln här på landsbygden

Tänk när man var liten och längtade att gå en lördag på stan. Strosa i affärer och kanske, kanske få köpa nåt. Tiderna har verkligen förändrats. De få gånger man besöker de centrala delarna av stan, citykärnan, blir man mest deprimerad. Butikslokaler som gapar tomma och nästan inget folk alls. Det finns en sundhet i att inte handla hela tiden och det är verkligen bra att handla mer begagnat, men ändock är det dystert att småstäderna förfaller. Tänk när man som liten vandrade runt som Piff och Puff bland blinkande ljus – i lampaffären eller bland LP-skivor och notblad.

 

Internets intåg i handeln

Tänk att för några år sedan var folk oroliga och tveksamma till att handla online. Då var det nytt och farligt. Idag är näthandeln enormt stor och en av de stora orsakerna till att handeln i städerna dör. Inte så konstigt egentligen, tänk så stora lager du kan hålla istället för att betala hyra för en butikslokal. Och vilket utbud vi hittar i onlinebutikerna, känslan av att vandra runt bland House Doctor lampor och bling bling – man kan verkligen drömma sig bort. Välja rätt genom att leta runt och jämföra så du inte bara råkar klicka hem något. Och de olika butikerna har olika bra villkor och frakterbjudanden.

 

 

Stora fördelar med handeln online

Eller ja … rätt handel. Att kasta pengar på massproducerat skräp från länder långt bort, tillverkat under dåliga förhållanden och av dålig kvalitet – går helt bort. Men ser vi det positivt, i en onlinebutik kan du se dig om – spara dina favoriter och återkomma. Du får väldigt bra överblick och all information, som du annars behövt söka upp butikspersonal för att få, allt står ju där. Som inredare till exempel, att se det stora urvalet av House Doctor lampor är ju en dröm. Så lätt att skapa moodboards till sina projekt. 

Fler nyheter