Få hjälp med olika vattentjänster

13 oktober 2020 jonas olsson

Ibland luktar det illa och bubblar i rören där hemma eller tar extra lång tid för vattnet att rinna ner i diskhon. Orsakerna till problemen kan vara flera och det är viktigt att ta reda på varför de uppstått. Annars kan man riskera att få stopp i avloppet, skador på rör samt vatten- och fuktskador. Ofta är det smuts, fett och oönskade föremål som fastnat och detta bör tas bort snarast då det också sliter på rören.

Ett företag specialiserat på Vattentjänster kan utföra en rörinspektion för att ta reda på orsaken till problem med ditt avlopp. Vid en rörinspektion filmar man rören invändigt med en liten kamera. Man kan då se exakt var felet sitter och göra en bedömning av vilka åtgärder som krävs. Ofta behöver rören rengöras invändigt. Ett företag som sysslar med olika vattentjänster kan göra en avloppsspolning samt laga eventuella trasiga rör.

 

Rörinspektion inför husköpet

Vattentjänster kan även vara användbara om man funderar på att köpa en fastighet och vill ta reda på vilket skick rörstammarna är i. Att byta rörstammar är en kostsam renovering och genom att göra en rörinspektion kan man bedöma rörstammarnas livslängd; något som kan ha stor påverkan på fastighetens pris. Vid en rörinspektion kan man enkelt mäta rören och med ett särskilt datorprogram få fram ritningar som visar hur de är dragna. Detta kan vara bra inför en renovering då ritningar över gamla hus oftast inte stämmer eller kanske saknas helt.

Vill man ha hjälp med en rörinspektion eller någon annan vattentjänst ska man höra av sig till ett par olika företag och först be om en offert. Att få hjälp akut kostar givetvis mer än om inspektionen är planerad och bokad i förväg. Att gå på rekommendationer från vänner och grannar är också bra om man vill ha hjälp med någon vattentjänst.

Fler nyheter