Ett minireningsverk för ett hållbart boende

14 juni 2022 Lily Hansen

editorial

Det fanns en tid då man på många sätt tänkte att det man inte ser, det lider man inte av. Det var inte konstigt att binda ihop soppåsen med lite stenar och sänka den i sjön, och gamla bildäck med lite bensin var den perfekta starten på en rejäl majbrasa. Idag vet man bättre!

Även om man inte kan se gifter så vet man att radon i huset kan sabba ens hälsa, att marknära ozon i städerna kan förvärra astma och att koldioxid i atmosfären ger klimatförändringar. Med modern kunskap vet man också att det man släpper ut från toaletter och handfat är miljöfarligt avfall som man måste ta hand om. Släpper man ut det direkt i naturen så stör man ekosystemen och det förstör i slutändan för en själv. 

 

Minireningsverk

Kostnadsfri inspektion

Många kommuner genomför regelbundet kontroller av avloppsrening från hus och stugor. Har man inte rätt standard kan det bli en kostsam historia. Det gäller att få rätt sorts avloppshantering när man beställer nytt. Men har man inte koll på vilka olika lösningar det finns och vilka som faktiskt kan bli godkända av kommunen, är det en bra idé att i god tid kontakta en erfaren leverantör som vet villkoren. 

En lösning kan vara att skaffa ett minireningsverk, som någon av de som finns här: https://www.augustsverige.se/minireningsverk/. Kontaktar man rätt firma med god service och kunnande kan man få en kostnadsfri inspektion. Med rätt hjälp får man reda på vilket reningssystem som skulle kunna godkännas och samtidigt passa bostaden. 

Ett litet reningssystem som klarar stora uppgifter

Ytterligare en fördel med att ta kontakt med experter är att man kan hitta lösningar som inte behöver bli ofantligt dyra. En sådan enkel och smidig lösning är ett minireningsverk. Minireningsverket fungerar för permanentbostaden men även för fritidshuset. Med smarta lösningar kan man spara tid och pengar samtidigt som man slår ett slag för en hållbar framtid!

Fler nyheter