En Oscarnominerad sexdocka (typ)

24 april 2019 Mikael Barani
En Oscarnominerad sexdocka (typ)

När vi vanligtvis tänker på sexdockor så tänker vi just på sex och dockor. Men faktum är att det år 2007 kom ut en film där en sexdocka vid namn Bianca hade en bärande roll: ”Lars and the Real Girl”.
Inte nog med det, filmen blev faktiskt nominerad till en Oscar för bästa originalmanus. Så med lite fantasi kan man säga att en sexdocka faktiskt hade chansen att vinna en guldstatyett, även om det blev ”Juno” som plockade hem vinsten det året.

I filmen får vi följa Lars, spelad av Ryan Gosling (”Drive”, ”La La Land”, ”Blade Rinner 2049”), en blyg ung man som bor i Wisconsin. När hans frånvarande far dör delas arvegodset, ett hus, mellan Lars och hans bror Gus. Lars bosätter sig i garaget medan Gus och hans gravida fru bor i huset.
Trots att Gus och hans fru gör sitt bästa för att få Lars att blomma ut, så håller sig Lars mest för sig själv, till stora delar avskärmad från den yttre världen.
Fram tills han en dag presenterar sin flickvän. Naturligtvis är det här redan nämnda Bianca kommer in i bilden.

Filmen är skriven av Nancy Oliver och regisserad av Craig Gillespie, och utan att avslöja för mycket är det en lika knasig och rolig som hjärtevärmande rulle om att läka och bli en hel människa. Ryan Gosling gör en fenomenal insats som den fåordige Lars som för en återhållsam kamp om att bli en del av samhället runt omkring sig.

Oavsett om du vill köpa en sexdocka med förhoppningen om att gå på röda mattan i Hollywood, eller ha den för dess mer traditionella användningsområden, så har Lovebuddy ett stort och varierat utbud. Då snackar vi inte bara om hela dockor, utan även mer kompakta varianter som ändå erbjuder timmar av njutning. Mycket tack vare det naturtrogna material som dockorna tillverkas i.

Fler nyheter