En födelsedag i det blå med Dreamballoon

22 september 2020 Mikael Barani

Det är alltid spännande att fylla år när det vankas jämna födelsedagar. Vem vet? Kanske är det så att ens nära och kära har laddat upp med något speciellt för att uppmärksamma bemärkelsedagen? Ett besök på en fin restaurang? Ett musikalresa till London eller kanske en fin utflykt till något vackert område?

En födelsedag långt upp i luften

Lite extra kul blir det ju om presenten är lite utmanande samtidigt som det är något som man kanske aldrig hade gjord i vanliga fall. Som att ta en tur över Stockholm med Dreamballoon.se och se huvudstaden i miniatyr. Det blir garanterat ett minne för livet och något som alla som är med kommer att samtala om långt efter själva händelsen.

För visst är det så att upplevelsen faktiskt blir förhöjd när den också involverar ett visst mått av att det är lite jobbigt och lätt skrämmande. Då får man nämligen inte bara känna njutningen av själva upplevelsen, utan den kryddas även med tillfredsställelsen av att ha trotsat sina rädslor. För det är ju där, strax utanför bekvämlighetszonen, som livet faktist känns lite mer. Saker tas till sin spets, men på ett milt sätt som ändå pushar en att utforska nya sidor hos sig själv.

Det vore förstås skillnad om man tvingades göra något sin var alldeles för långt utanför ens komfortzon – som att hoppa bungyjump. Då är risken istället att man blir rädd och kanske till och med traumatiserad. Nej, det ska vara just sådär lite läskigt. Det är sådant som bygger upp självförtroende och viljan till att fortsätta utforska äventyr här i livet.
En dag kanske man plötsligt står där på en bro på Nya Zeeland med ett tjockt gummiband runt fötterna.

Eller så känner man att den där turen med en varmluftsballong faktiskt var utmaning nog och att man nöjer sig med det.

Fler nyheter