Digital redovisning sparar jobb

21 november 2019 jonas olsson
Digital redovisning sparar jobb

De företagare som själv väljer att sköta sin bokföring sitter sällan med penna och papper mer än i de fall de gör lite anteckningar. Både fakturering och bokföring sker via dator, ofta i integrerade system. När du har skrivit ut en faktura, går den automatiskt in i redovisningssystemet och hamnar också i kundreskontran, där alla obetalda kundfakturor är listade. Leverantörsfakturor skannas smidigt. Jämfört med gamla tiders bokföring sparar man mycket jobb, och redovisningen går snabbt. Digital redovisning ger bättre överblick.

 

Det nya är appar och molntjänster

Programmen är smarta, och man kan göra en datorfil på t.ex. reskontran och skicka iväg den elektroniskt. Revisorn är expert på redovisning i Stockholm. Det betyder att man kan sköta det mesta på distans och inte behöver åka till sin revisor för att lämna några papper. Lönefiler skickas till banken via ett  löneprogram och momsrapporter och kontrolluppgifter skickas också elektroniskt till Skatteverket. Det nya är att man kan koppla ihop olika funktioner i sin telefon, och med appar har man alltså bokstavligen kontoret i fickan. Olika program och funktioner samordnas i en enda app. Molntjänster gör att du slipper tänka på säkerhetskopiering. Allt är smidigt och enkelt och spar tid.

 

 

Nyfiken på tekniken

Är du nyfiken på tekniken, kontakta en bra revisionsbyrå, så får du tips om hur du går tillväga. Kravet på dokumentation av din bokföring uppfyller du genom att all bokföring sparas, exempelvis i  molnet, dvs. på en digital server. Du kan ha direkt kontakt med revisorn och skicka filer. Även om du tillhör dem som bokför på gammalt vis, kommer du att märka hur stor nytta du har av de nya, tekniska lösningarna. Vill du ändå lämna bort en del av redovisningen går det bra. Du bestämmer själv hur mycket du vill göra och när du vill att bokföringsbyrån tar över. Kontakta en bra redovisningsbyrå.

Fler nyheter