Dags att uppgradera din oas?

14 februari 2020 Mikael Barani
Dags att uppgradera din oas?

Vi har just tagit våra första stapplande steg in i ett nytt decennium. Det har minst sagt varit omvälvande, med allt från en president i riksrätt till ett virus från Kina. Gasen i botten, helt enkelt.
Är detta takten som är satt för de kommande tio åren så får man väl säga att vi kommer at ha mycket att stå i.  

Det är därför det är så skönt att hitta aktiviteter och platser som gör att man kan skärma av sig ibland. Ibland kan det räcka med en promenad i skogen för att känna sig återställd. Det är skönt att bara vandra ute bland barr- och bokträd och höra ljuden av vinden som drar igenom trädkronorna.

En del av oss har kanske en liten stuga dit vi kan dra oss tillbaka för att bara njuta av lugnet. En plats långt bort från gator och bilar där vi kan återupptäcka oss själva och dem vi har omkring oss. För vi behöver den där nedvarvningen samt uppkopplingen till vårt ursprung – gräset, skogarna och sjöarna.

Att ha en egen liten stuga innebär ju också att man måste se efter den. Oftast räcker det med att se till att allt är i gott skick, man får måla om med vissa mellanrum och så vidare. 
Andra gånger inser man att det är dags att köpa fönster och dörrar eftersom de gamla har sett sina bästa år och nu gnisslar högljutt efter att få tacka för sig.

Visst blir det lite bökigt, men det är sådant som man lär sig överraskande snabbt när man äger eller måste se efter någon form av fastighet.

När allt väl är fixat och klart så kommer ju sedan belöningen: Att man njuter extra av sin stuga eftersom man själv har lagt sin hand på den för att få den att bli bättre. 

Fler nyheter