Är gitarriffet årets julklapp?

08 december 2020 Mikael Barani

Har man som gitarrist inte spelat gitarr på ett tag känns det som att träffa en gammal vän igen när man väl sitter där med sitt instrument. Det är något med den till synes enkla kombinationen av trä och metall som känns magisk och oändligt djup medan fingrarna vandrar över strängarna.

Tänk att toner kan väcka så djupa känslor i oss.

Följ fingrarnas flow

Att blunda och bara låta musiken flöda igenom en, nästan som om man kanaliserar den, kan vara riktigt meditativt och skapa ett tillstånd av flow. I detta läge låter vi hjärnan bara pausa och låter musiken och passionen föra oss dit de vill.
Det är magiskt faktiskt.

Säkert har du själv egna exempel på när du hittar detta läge, som så klart också kan uppnås på andra sätt än genom musiken. 

Har du aldrig spelat elgitarr men alltid varit sugen så börjar vi ju närma oss ett gyllene tillfälle till att göra detta. Eftersom det nu lackar mot jul så är det ett perfekt läge för att faktiskt unna sig själv en gura från https://www.danguitar.se/musikinstrument/gitarr.

Det fina i det hela är det det inte alls behöver vara särskilt dyrt att komma igång. Det finns färdiga paket där du får allt du behöver och bara kan sätta igång och köra.

Med tiden kanske du vill börja utforska vilka alternativ som finns och då kan du alltid djupdyka ner i forum där det snackas om instrument och komponenter. Till en början så räcker dock lusten och passionen otroligt långt tillsammans med ett plånboksvänligt paket. 

På senare år har dessutom kvaliteten på de mer budgetklassade instrumenten höjts enormt. Man får helt enkelt mycket pang för pengarna och vinsterna du gör på att köpa dyrare instrument är mindre än vad de någonsin har varit. Med YouTube har det också blivit lättare än någonsin att lära sig spela.

Fler nyheter