Är du bekväm med att byta ut ungdom mot visdom?

28 april 2021 Mikael Barani

Att omfamna åldrandet är en skön känsla. För om allt går rätt till så byter vi under året ut ungdom mot visdom. En riktigt bra deal, förutsatt att du är redo att omfamna den.

För det finns inte någon återvändo, någonsin. Utan att bli äldre är en del av livet. Det kommer en punkt, förr eller senare, då vi främst arbetar för att hålla tillbaka nedbrytning snarare än att köra på i medvinden från kroppens uppbyggnadsfas.

En ny sorts elitsatsning

Ett bra exempel är fotbollsspelare.
Elitlirare når en sorts punkt runt slutet av 20-årsålder, där erfarenhet möter fysisk maxkapacitet. Efter detta så kommer den rent fysiska prestationen att avta, samtidigt som kunskapen kring spelet blir allt djupare. Det man tappar i kroppen får man väga upp med kunskapen i knoppen.

Det sköna med att bli äldre är att man, förhoppningsvis, lär sig att acceptera detta och dra nytta av det. Kanske blir den emotionella turbulensen mindre med tiden. Man inser att allt som oftast så kommer man att klara sig igenom livets utmaningar med fötterna nedåt och huvudet uppåt.

Visst kan man dra nytta av vissa tillskott, till exempel CBD-olja från https://raworganics.se/, för att få lite hjälp på vägen. Detta tillskott från hampaväxten har inte bara en ofta lugnande effekt, den är också laddad med goda antioxidanter och har rejält antiinflammatoriska egenskaper.

Inte undra på att man tror att den faktiskt är så potent att den kan mildra symptomen av den svåra lungsjukdomen KOL: https://cbdoljainfo.se/cbd-olja-mot-kol/.

Hur ser det ut i ditt liv? Var befinner du dig på denna resa? Lever du som du vill?

Om inte så finns det gott om visdom att ta del av kring hur du ska komma närmare ditt idealliv. För är det en sak som är säker så är det att det finns många andra som tidigare har vandrat på samma stigar som du gör just nu. Dra nytta av deras lärdomar.

Fler nyheter