Allt du behöver veta om stubbfräsning: Hur man gör det själv

15 augusti 2022 Helen Johansson

editorial

Gör dig av med trädstumpar

Om du har en trädstump på din fastighet som måste bort, kanske du undrar hur du ska bli av med den. Stubbfräsning är ett vanligt sätt att ta bort stubbar, och det går att göra själv med rätt verktyg. I den här artikeln kommer vi att diskutera vad stubbfräsning är, hur man gör det själv och vilka kostnader det innebär.

Handelsträdgård

Stubbfräsningsprocessen

Så vad är egentligen stubbfräsning? Stubbfräsning är en process där man tar bort en trädstubbe genom att använda en kvarn för att mala ner den till mindre bitar. Denna metod används ofta för mindre stubbar som inte sitter alltför djupt i marken. För större stubbar kan du behöva anlita en yrkesman för att göra jobbet.

Om du planerar att slipa stubben själv finns det några saker du behöver veta. För det första måste du hyra eller köpa en stubbrytare. Detta kan du göra i de flesta byggvaruhus. Var noga med att läsa instruktionerna noggrant innan du använder stubbrytaren, eftersom de kan vara farliga om de används felaktigt.

Därefter måste du bestämma det bästa sättet att komma åt stubben. Om den ligger på gården kan du behöva gräva runt den lite för att komma åt den. När du har tillgång till stubben startar du slipmaskinen och börjar slipa bort stubben. Det kommer att ta lite tid och ansträngning, men så småningom kommer du att slipa ner den till ingenting.

Kostnaden för stubbfräsning varierar beroende på stubbens storlek och hur svårtillgänglig den är. Om du gör det själv behöver du bara räkna in kostnaden för att hyra eller köpa en stubbrytare. Om du anlitar en yrkesman tar han eller hon betalt per timme, plus kostnaden för att hyra eller köpa en stubbkvarn.

Stubbfräsning är ett utmärkt sätt att bli av med en fula stubb på din fastighet. Med rätt verktyg och lite armbågsfett kan du göra det själv. Se bara till att läsa instruktionerna noggrant och ta god tid på dig. Tack för att du läste!

Fler nyheter