Akuttandvård på Odenplan eller jakten på det perfekta leendet?

10 augusti 2021 Lily Hansen

Har du någonsin bitit av en tand, tappat en fyllning eller bara haft akut ont i tänderna av okänd anledning? Då vet du kanske hur svårt det kan vara att få tag på en snabb tandläkartid. Som tur är finns det tandläkare som specialiserat sig på att erbjuda akuttider och som nästan alltid garanterar en tid samma dag. Ta en titt på liknande akuttandvård i Odenplan https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingar som ett exempel på vad som kan erbjudas.

 

Estetisk tandvård – tandblekning

Utöver att erbjuda hjälp för akuta problem har de flesta tandhygienister och tandläkare ett betydligt större utbud. Vi ska ta en närmre titt på begreppet estetisk tandvård.

Har dina tänder gulnat med åldern eller genom för mycket kaffe och/eller nikotin? Det finns hjälp att få. Färgen på tänderna spelar naturligtvis ingen roll för tandhälsan som sådan, men många har nog drömmen om det där riktigt vita leendet. Många tandläkare och tandhygienister erbjuder tandblekning. Detta är något som kan göras på plats eller hemma. Vid hemmatandblekning tillverkas en plastskena som används tillsammans med en blekningsgel. Efter några timmars användning per dag i sju till fjorton dagar är tänderna vita och fina!

 

 

Estetisk tandvård – skalfasader

Har du någon gång önskat dig ett sånt där perfekt leende som man ibland möts av på gatan men oftast bara ser på TV? En vit och jämn tandrad som bländar sin omgivning. Vissa människor har turen att få en perfekt tandrad som ett arv från sina föräldrar men det finns möjlighet för alla att få en perfekt tandrad! 

Skalfasader kan sättas på tänderna för att jämna ut en tandrad. Man tillverkar skalen av tunt porslin som sedan limmas eller cementeras fast utanpå den synliga delen av tanden efter noggrann rengöring av de egna tänderna. På detta sätt är det möjligt att få den där perfekta tandraden som många drömmer om!

Fler nyheter